آبشار قینرجه : مسجد جامع شهر دارای بالکن ورودی با ستون های مدور اجری و سرستونهای تخته سنگی که بخش تحتانی دیوارهای بنا با قلوه سنگ و ملات آهک + ماسه + خاک رس کار شده است و بر روی بخش قلوه سنگی دیوارهای آجری با آجرهای چهارگوش با ملات آهک + ماسه + خاک رس کار شده و گنبد مرکزی با گوشواره های ظریف و رسم بندی منظمی با آجر چهارگوش و ملات گچ احداث گردیده و در چهارگوشه مسجد اطاقکهای دو طبقه بمنظور تقلیل مصالح در جرزهای چهار گوشه احداث و اضلاع جنوبی و غربی مسجد واحدهای تجاری بصورت دکاکین به شعاع یک صد متر با سردرهای طاقی و پوشش چوبی ساخته شده اند.
قدمت بنای مسجد
این مسجد در سنه 1332 هـ.ق بدستور سردار حسینعلی خان افشار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاچار همزمان با احداث همزمان با احداث مسجد جامع روستای اغولبیک توسط معماران محلی بنا گردیده است.

مسجد جامع تکاب با قدمت بیش از صد سال با معماری زیبا ثبت شده در آثار لیست آثار ملی مسجد جامع شهر در بافت مرکزی و قدیمی شهر قرار دارد .
این مسجد طبق اسناد تاریخی موجود در سال 1332 هجری قمری به فرمان سردار حسینعلی خان افشار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار توسط معماران محلی احداث گردیده است .
سردر ورودی مسجد توسط دالانی با پوشش طاق گهواره ای به صحن مسجد متصل میگردد .
شبستان قدیمی مسجد جامع دارای ایوان ورودی با ستونهای مدور آجری و سرستونهای سنگی میباشد . پیشانی ایوان با آجر به شیوه خفته ، راسته کار شده است .

بخش تحتانی دیوارهای مسجد با قلوه سنگ و ملات ماسه و اهک و خاک اجر شده و بخش فوقانی دیوارها با آجر و گنبد مرکزی با گوشوارههای ظریف و رسم بندی منظمی با آجر چهارگوش و ملات گچ احداث گردیده است .
در چهارگوش مسجد اطاقکهای دوطبقه ای به منظور کاهش مصالح در جزرهای چهارگوشه احداث شده است و اضلاع جنوبی و غربی مسجد واحدهای تجاری بصورت ( کاکین به شعاع یکصدمتر) با سردرهای طاقی و پوشش چوبی ساخته شده اند .
مسجد جامع تکاب مربوط به اواخر دوره قاجار است و در تکاب، خیابان امام خمینی (ره) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۶۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
