آبشار قینرجه- فرماندار تکاب با تاکید بر تعامل بین بانک ها و دستگاه های اجرایی گفت: بانک های عامل سطح تعامل و همکاری خود با ادارات و بهره برداران در استمهال و بازپرداخت تسهیلات بخش کشاورزی را افزایش دهند.
ایرج ثقفی روز دوشنبه در جلسه کمیته کشاورزی شهرستان تکاب افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی شهرستان تکاب و پایین بودن بازدهی بخش کشاورزی، کشاورزان این شهرستان از سطح اقتصادی نسبی پایین تری نسبت به سایر شهرها برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: پایین بودن درآمدهای بهره برداران بخش کشاورزی و مشکلات معیشتی کشاورزان و دامداران شهرستان تکاب موجب شده تا آنها در بازپرداخت تسهیلات این بخش با مشکلاتی مواجه شده و نتوانند اقساط تسهیلات را به موقع پرداخت کنند.
ثقفی گفت: بانک های عامل و موسسات اعتباری وضعیت درآمدی و معیشتی خانواده هایی را که از محل کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند، مدنظر قرار داده و در بازپرداخت وام ها تعامل و همکاری لازم را انجام دهند.
فرماندار تکاب همچنین خواستار پرداخت تسهیلات کشاورزی به صورت هدفمند از سوی بانک های عامل شد و گفت: باتوجه به وضعیت اقتصادی نامطلوب شهرستان تکاب بهتر است تسهیلات بانکی در راستای افزایش تولید و اشتغال و راه اندازی کارگاه ها و واحدهای صنعتی پرداخت شود.
ثقفی در ادامه با تاکید بر افزایش سطح مکانیزاسیون بخش کشاورزی در این شهرستان افزود: با پرداخت هدفمند تسهیلات بخش کشاورزی می توان زمینه افزایش تولید در بخش کشاورزی و بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی بهره برداران این بخش را فراهم کرد.
وی گفت: تسهیلات بخش کشاورزی باید به گونه ای پرداخت شود که موجب افزایش کشاورزی مدرن در منطقه شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تکاب نیز در ادامه این نشست گفت: بیشتر کشاورزانی که توانایی پرداخت به موقع تسهیلات دریافتی خود را ندارند، متحمل خساراتی ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و سرمازدگی، آفت زدگی، بیماری های دامی و بارش برف و تگرگ شده اند.
محسن طاهری افزود: میزان خسارات بخش کشاورزی در تکاب بالاست و به همین علت توجه بهره برداران به بیمه کردن محصولات کشاورزی در این شهرستان ضروری است.
وی با بیان اینکه 92 درصد اراضی کشاورزی تکاب به صورت دیمی کشت می شود، اظهار کرد: سال گذشته بیش از 23 هزار هکتار از اراضی زیر کشت محصول گندم در تکاب زیر پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفت که این میزان در سالجاری تاکنون 13 هزار هکتار بوده است.
طاهری گفت: هم اکنون بیش از 37 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی و دامداری تکاب مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، شهرستان تکاب با 78 هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی واقع شده است.
بیش از 63 هزار هکتار اراضی زراعی قابل کشت در این شهرستان وجود دارد که هر ساله در بیش از 40 هزار هکتار آن انواع محصولات کشاورزی کشت می شود.
سالانه بیش از یکصد هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی از جمله گندم، نخود، جو، دانه های روغنی، سیب، زردآلو، گردو، عسل و شیردر این شهرستان تولید می شود.
سیب و عسل تولیدی در تکاب به علت کیفیت و ماندگاری بالا مشتریان زیادی در سایر شهرستانها داشته و هر ساله بیش از دو سوم این محصولات روانه بازارهای شهرهای تهران، اصفهان، زنجان، کرج، بیجار و قزوین می شود.